DRIES-box in je woning

Gebruiksgemak DRIES in je woning

DRIES-box in je woning

Met de bedienunit DRIES programmeer je per vertrek de gewenste temperatuur. Met DRIES aan de wand in de woonkamer heb je gebruikersgemak binnen handbereik.

Je verwarming, koeling en warm water worden geleverd vanuit de DRIES-box. Je persoonlijke hoeveelheid afgenomen warmte, koude en warm water lees je af op de aanwezige gebruiksmeter. De Infokaart is met een magneet op de DRIES-box bevestigd en deze vind je in PDF-formaat op onze Download pagina.

De DRIES-box bestaat uit een boven- en een onderpaneel. In het bovenste paneel bevindt zich de verbruiksmeter. Dit deel van de DRIES-box, is eigendom van Warm Cruquius Amsterdam en mag alleen door WarmCruquius worden geopend.

Het onderpaneel, deel van de DRIES-box met DRIES sticker, behoort tot de eigenaar van de woning . In dit gedeelte is een deel van de binneninstallatie ondergebracht. Deze valt ook onder jouw verantwoording.

Vanaf de aan- & afsluitkranen stroomt water naar de vloerverwarming. De verbindingskabels leiden via de sensoren in de ruimtes naar de touchscreen bedienunit.

De aanvoer- en retourleidingen zijn aangesloten op de buiteninstallatie van het systeem. Rood staat voor aanvoer, blauw voor afvoer.

Afsluiten

Je kunt de 6 leidingen afsluiten, zodat er geen aanvoer of afvoer van water meer mogelijk is. Dit kan zeer belangrijk zijn in het geval van lekkage ergens in de woning. Kom direct in actie om waterschade zoveel mogelijk te beperken.

OPEN = hendel verticaal
GESLOTEN = hendel horizontaal

Probeer het eens. Het kan geen kwaad, en door te oefenen ben je ook op calamiteiten voorbereid.
Voor een goede werking is het zaak dat je goed omgaat met het energiesysteem. Het is niet toegestaan om iets aan, op of boven en onder de DRIES-box te hangen of te monteren. Zorg er voor dat de DRIES-box niet kan beschadigen.
Is er toch iets beschadigd of is de verzegeling verbroken? Neem dan direct contact op met ons servicenummer +31 (0)85 0655360 – keuzenummer 3 of stuur een email naar

Onderhoud

Zelf onderhoud plegen is niet nodig. Af en toe afstoffen, eventueel met een licht vochtige doek  is voldoende.

Levering warm water

De DRIES-box maakt warm water met een temperatuur van ca. 60°C en een capaciteit van ca. 10 liter per minuut (cw klasse 5). Wij noemen dit verhoogd comfort. Dit hanteren wij als standaard instelling in je appartement. De appartementen met een dubbele badkamer zijn standaard uitgerust met een capaciteit van ca. 12 liter per minuut.
Om kosten te besparen kun je ook kiezen voor vermindert comfort. Dit doe je door de capaciteit naar beneden bij te laten stellen naar 8 liter per minuut. Neem hiervoor contact met ons op.